Sieglinde Van Damme

Al vanaf jonge leeftijd was Sieglinde Van Damme gegrepen door kunst. Als jong meisje ging ze graag naar het atelier van haar oom en bekeek ze haar moeder aandachtig wanneer ze schilderde in de eetkamer. Van Damme vond het geweldig om het proces te volgen en de schilderijen te zien evolueren. 

Na haar studie verhuisde Van Damme naar de Verenigde Staten waar haar talent naar boven kwam. Ze vloog door het Art Studio Certificate Program aan UC Berkeley Extension en werd verliefd op schilderen en eindeloze experimenten met verschillende mediacombinaties.

De afgelopen twee decennia is het overkoepelende thema in het werk van Van Damme het verleggen van grenzen. Een ware zoektocht naar wat er nog meer mogelijk is. Wanneer ze een nieuwe techniek leert, volgt ze eerst de regels en vraagt zich daarna af wat ze er nog meer mee kan doen. 

Op schilderkunstige wijze stapelt ze laagje voor laagje diverse lijnen met textuur, terwijl subtiele kleuren doorschijnen alsof er een ander verhaal onder verborgen zit, wachtend om onthuld te worden.

Bezoek de gallerij

Ontmoet de artiesten achter de werken en laat je inspireren.
Bezoek ons tijdens de openingsuren of maak een afspraak.