Jack Berben

Toen Jack Berben voor het eerst te maken kreeg met kunst, voelde hij de drang om zelf te creëren. Er is iets in het onvoorspelbare proces van creatie dat hem aantrekt. Het vallen en opstaan, gevolgd door het gevoel van voldoening en harmonie.

Al op vroege leeftijd werd Jack Berben geïntroduceerd tot het reilen en zeilen van de kunstwereld. Zijn grootvader Jac. Douven was fotograaf en schilder. Jack Berben associeert de geur van olieverf met het atelier van zijn grootvader. De moeder van Jack Berben was een getalenteerd tekenares en schilder. Ook dichte vriend en medekunstenaar, Theo Pensaert, is een bron van inspiratie voor hem.

In zijn sculpturen hecht Jack belang aan de samenhang met de sokkel of de verschillende verhoudingen die leiden tot asymmetrie. Jack Berben is verder gefascineerd door roest. Het ontstaan uit natuurlijke processen en de uitzonderlijke kleuren die roest vertonen, is iets wat hij terug wil brengen in zijn sculpturen. Met zijn kunst wil hij zichzelf uitdrukken in een onvoorspelbaar proces. Soms nemen zijn handen het proces over van zijn bewustzijn.

Bezoek de gallerij

Ontmoet de artiesten achter de werken en laat je inspireren.
Bezoek ons tijdens de openingsuren of maak een afspraak.