Find your answer! Onze galerij in Leuven is open op zondag 4, 11 en 18 december van 14:00 – 18:00. Kom langs en ontdek onze nieuwe setting!

Anne De Mol

Anne De Mol is een Belgische multidisciplinaire kunstenares die woont en werkt in Brussel. Ze studeerde aan het Bischoffsheim Instituut Brussel, de Academie voor Schone Kunsten van Watermaal-Bosvoorde en aan de Hogere Rijksschool voor Beeldende Kunst in Brussel. Anne De Mol won verschillende prijzen, waaronder de Publieksprijs voor beeldhouwwerken tijdens de Corpus tentoonstelling in 2005 en de P.W. De Muylder prijs voor haar schilderijen in 1994.

Achttien jaar geleden startte haar passie voor sculptures, maar Anne De Mol heeft meer dan 40 jaar het menselijk lichaam in beweging geschilderd. In haar werken staat “de mens” centraal, meer in het bijzonder vrouwen met hun sensualiteit en kracht, maar anderzijds ook hun kwetsbaarheid.

Balancerend op hoge, elegante sokkels, zijn Anne De Mol haar beelden gemaakt uit brons of verstrikt in een onontwarbaar netwerk van draden bedekt met gips, een uitnodiging om haar wonderlijke wereld binnen te stappen. De combinatie van de kracht van brons met de lichtheid van gips en draad typeren haar kunstwerken. Haar werken zijn een ode aan het leven!

Bezoek de gallerij

Ontmoet de artiesten achter de werken en laat je inspireren.
Bezoek ons tijdens de openingsuren of maak een afspraak.